Jegyes fotózás

Egy fótósorozat, ami rólatok szól!

A jegyes fotózás egyre népszerűbb. A jegyes pár és a fotós számára is előnyös. A jegyes fotózás, az esküvőhöz kapcsolódó kreatív fotózáshoz hasonlít annyi különbséggel, hogy itt még nincs az ifjú páron az esküvő nyomása.

Én úgy tartom, hogy a jegyesfotózás az egyik legjobb alkalom arra, hogy “élesben” kipróbáljátok magatokat. Sokan hangoztatják, hogy nem szeretik ha fényképezik, vagy a már-már kötelező kijelentést teszik:

“Rólam még soha nem készült egy jó fotó sem”. Nem csoda, hogy sokszor már a fotózás gondolatától is öszzerezzennek a párok (főleg a férfi osztag :), és ezzel a “hendikeppel” indulunk neki a közös munkának.

Nincs szabály, nincs törvényszerűség, hogy milyennek kell lennie egy jegyesfotózásnak. Persze nézhetjük az inspirációs oldalakat, leshetünk ötleteket a internetes galériákból, de egy jó jegyes sorozat lényege, hogy olyan egyedi legyen, mint amilyenek ti vagytok. Ne akarjátok magatokra erőltetni a “vintédzset”, vagy a “femme fatal” nézést, ha azok nem ti vagytok. Inkább legyen egy laza séta a kedvenc városrészetekben/erdőtökben, egy laza fröccs a megismerkedésetek helyszínén, vagy elmehetünk oda, ahová mindig is szerettetek volna elmenni, de nem volt rá lehetőségetek.

Mikor készüljenek a jegyes fotók?

A jegyes fotózás az esküvő előtt, de akár egy évvel korábban is történhet. A fotózáshoz általában a tavaszi, nyári időszakot javaslom, lehetőség szerint délután 17:00-tól. A jegyes fotózásnál is nagyon fontos, hogy mikor és hol készülnek a képek. Tavasszal pl. szép virágos a környezet, de szép épületekhez bármikor lehet menni. A fotózás helyszínének sokszor célszerű olyan helyet választani ami közel áll hozzátok pl. első randevú helye, a lánykérés helyszíne, kedvenc cukrászda, kedvenc kirándulóhely, kedvenc épület, vagy közös hobbi.

Nyitott vagyok minden ötletre, témára és helyszínre, de ezek kiválasztásában örömmel segítek is nektek! Az itt készült fotók remek díszei lesznek a közös fészeknek és csodás köszönőajándékot és/vagy dekorációt készíthettek belőle a Nagy Napotokon, és remekül kiegészítik majd az esküvői albumotokat is.

Kérd egyéni árajánlatomat!

Felkeltette az érdeklődésed?

Készítsünk közösen valami bámulatosat.

Árajánlatkéréskor küldj részletes leírást a projektről, hogy minél pontosabban tudjak kalkulálni.
Köszönöm!

Így működik egy fotózás:
Kapcsolatfelvétel

A fotózás előtt üzenetben, vagy telefonon egyeztetünk majd. Ez azért fontos, mert itt tudjuk megbeszélni, hogy mit szeretnétek. A megbeszéltek alapján maga a fotózás pedig zökkenőmentes, oldott, és vidám lesz, mert megfelelően fel tudunk készülni mindannyian 🙂

Hogy minden rendben legyen!

A legfontosabb az, hogy kényelmes legyen, és érezd magad jól benne. Ha a ruhád kényelmetlen, az meglátszik majd a képeken. Légy önmagad, ne próbálj meg másnak látszani csak azért mert fotóznak. Nyugodtan hozhattok magatokkal több szett ruhát is, mert a mobil öltöző sátorban kényelmesen át lehet öltözni akár a legnagyobb tömegben is.

Célszerű nagy feliratoktól mentes, inkább homogén színű, de nem világító fehér ruhákat felvenni. A fotózás második felében lehet elegánsabb is a ruha pl. hölgyeknek akár kisestélyi, mert a jegyes fotózáskor is készülhet több igazán szép kép nem csak az esküvőn.

Ha nem vagy biztos a ruhádban, hozz el pár félét magaddal és én majd segítek kiválasztani a legmegfelelőbbet.

A fotózás a csomagtól függően, de általában 1,5-2,5 óra terjedelmű.

Fotók átadása

A kész fotók közül ha az időnk engedi még a helyszínen kiválasztjuk azokat amelyik nektek a legjobban tetszenek. Ha nincs rá idő, akkor egy linken keresztül elküldöm a fotókat, ahol ki tudjátok választani hogy melyikek legyenek kiretusálva. A fotók kiválasztása után nektek már csak annyi dolgotok van hogy a retusálás után készhezkapott fotókat büszkén mutogassátok a barátaitoknak, családtagoknak. A fotókat digitálisan adom át teljes (24 Mp) sokszorosításra és nagyításra alkalmas felbontásban. (Kevesebb portré (arc) retus, mint a portré fotózásnál)